Product added

Weöres Sándor: A teljesség felé

„Az itt-mondottaknak nem az a rendeltetésük, hogy elhidd őket, hanem hogy igazi lényedre, igazi világodra eszméltessenek.”

Weöres Sándor írása 1 évvel ezelőtt került először a kezembe. Akkor még csak az első részt olvastam el, valahogyan nem tudtam kapcsolódni a könyv gondolatiságához, ezért úgy döntöttem, hogy elteszem későbbre. Most pedig, hosszú idő után, a karantén 4. hetében levettem a polcról, ami a legjobb döntés volt ebben az időszakban, amiben jelenleg vagyunk. A könyv 5 részben tartalmaz rövid gondolatokat (mantrákat), amelyek az emberi lélek teljességének elérésére tanítanak. Az írások egy újszerű, izgalmas szemszögből láttatják az olvasóval a lélek, Isten és önmagunk létezésének értelmét, ami ebben a válságos időszakban jóleső pozitivitást adhatnak számunkra. Én úgy gondolom, hogy ennél jobb időpontban nem is kerülhetett volna újra a kezembe Weöres csodálatos műve, amit teljes szívből ajánlok mindenkinek! ♡♡♡

Weöres Sándor: A teljesség felé Poket zsebkönyvek kiadás (Fotó: Horváth Laura)

„Hamvas Bélának, mesteremnek köszönöm, hogy megírhattam ezt a könyvet: ő teremtett bennem harmóniát. E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha rád tartozik, te is birtokba vehesd. Az itt következők nem újak, nem is régiek: megfogalmazásuk egy kor jegyeit viseli, de lényegük nem keletkezett és nem múló. Aki a forrásvidéken jár, mindig ugyanez virágokból szedi csokrát.”

A kiemelt képen a Poket zsebkönyvek kiadása látható.

Leave a comment